Double King Band

Gekscherend worden ze wel de herintreders genoemd. Qua leeftijd zou het kunnen maar deze rockers zijn altijd wel ergens op podia te vinden geweest. Ieder met hun eigen ding en nu sinds acht jaar samen. Terug van nooit weggeweest dus!

Anke Koning, Henk Koning en Harry de Groot, bluesrockers in hart en nieren vormen samen de Double King Band. En ja, Henk en Anke dat zijn broer en zus. Twee keer Koning, Double King.

Anke en Henk groeien samen op. Niet alleen aan de keukentafel maar ook op de ‘muziekzolder’ waar muzikale helden als Deep Purple, Uriah Heep en Lynyrd Skynyrd worden geïmiteerd. De enige manier om ze stil te krijgen is simpel: pa zette gewoon de stroom uit.

Drummer Harry de Groot gaat van orgel naar het drumstel. Een prima keuze want al op zijn vijftiende trad hij voor het eerst op. Na allerlei stijlen, bruiloften en partijen slaat Harry na 35 jaar de heavy road in.

Lynyrd Skynyrd, Deep Purlpe, Status Quo, ZZ Top, Joe Bonamassa, Eric Clapton, Stevie Ray Vaughn, zomaar wat namen die deze drie hun muziekharten sneller doet kloppen.